Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 24 август

Прогноза за България за 24 август

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. През нощта над по-голямата част от страната ще има има значителна облачност и на места в Централна България, а след полунощ и в северозападните райони ще превалява дъжд. Сутринта облачността временно ще се разкъса и намалее, но покрай Дунав видимостта ще бъде намалена. През деня облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове и до полунощ ще е купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени с гръмотевици. В планинските райони явленията ще са временно интензивни. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София - около 26°.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Преди обяд над Черноморието ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.