Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задържаха търсена от Казахстан за измама

Задържаха търсена от Казахстан за измама

39-годишна жена от Казахстан, издирвана от властите в родината си за измама със стотици долари, попадна в българския арест. Варненският окръжен съд нареди тя да остане под стража за срок от 40 дни, съобщиха от прокуратурата вчера.

Има издадена валидна заповед за арест на 39-годишната Ли от съд в област Казбеки, гр. Караганда, Република Казахстан, с дата 14.05.2016 г. Искането за временно задържане е съобразено с изискванията на Европейската конвенция за екстрадиция, смята съдът. Декларирано е намерение на казахстанските съдебни власти да искат екстрадицията на жената. Престъплението, за което е обвинена, се наказва в родината й с максимално наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 години. То е престъпление и по българския Наказателен кодекс, наказуемо с „лишаване от свобода“ от 1 до 8 години. Деянието, за което ще бъде съдена в родината си, е извършено на 05.12.2012 год. и наказателното преследване не е погасено по давност, за него не е предвидено смъртно наказание и същото не се счита за политическо от Република България.

И. Ли живеела във Варна със семейството си. Решението за ареста ѝ може да се обжалва. Предстои отделно дело по искането за екстрадиция, след като от Казахстан пристигнат всички документи и доказателства. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники