Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

30 кг контрабандна субстанция за производство на сексуални стимуланти задържаха митнически служители в Бургас

30 кг контрабандна субстанция за производство на сексуални стимуланти задържаха митнически служители в Бургас

30 кг контрабандна прахообразна субстанция за производство на сексуални стимуланти откриха митнически служители  от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас.

Лекарственото вещество е открито в луксозен куфар, поставен в контейнер с търговски стоки от Китай. Контейнерът е пристигнал с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център". При пристигането на кораба, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на проверката е установено, че сред множеството кашони с групажна  стока се намира куфар, пълен с 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество. Извършена е лабораторна експертиза и получените резултати  показват, че веществото е силденафил цитрат монохидрат - силен сексуален стимулант за мъжка потентност, който се използва за производството на лекарствени продукти с такова предназначение. Контрабандната субстанция  е иззета.

Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв. От такова количество фармацевтична субстанция обаче могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.