Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Комисията за конфискация отне имоти на Иван Солаков за рекордните 5.4 млн. лв.

Комисията за конфискация отне имоти на Иван Солаков за рекордните 5.4 млн. лв.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на имущество с цена на иска в размер на 5 391 990 лв. срещу Иван Солаков.

Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност въз основа на присъда за незаконна хазартна дейност. Това е най-голямото отнемане в историята на КОНПИ.
 
Според издаденият изпълнителен лист, от Солаков и семейството му се отнемат дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване, ферма за щрауси край Петрич с цялото й оборудване, още два недвижими имота в Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили.
 
Въпреки съдебното решение, че на отнемане в полза на държава подлежат и 7 лопатари (4 елена и 3 кошути), още през 2010 г. те не са били намерени на място при опита на инспекторите на КОНПИ да ги изземат и дадат за пазене в зоопарка в Благоевград.
 
От началото на годината КОНПИ е отнела имущество на стойност над 18 482 000 лв., което е най-голямата сума от отнемания за една година.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.