Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Извънредна ситуация в Банско заради проливните дъждове

Извънредна ситуация в Банско заради проливните дъждовеснимка: bnr.bg

Тревожна е ситуацията в Банско от проливните дъждове, които не спират. Придошлите води на река Глазне са в критични нива. Отнесен е дървеният мост в горната част на града. Преди няколко часа е задействан общинският план за реакция при наводнения. На няколко места в горното си течение реката е излязла от коритото. Има залети сгради покрай ски пътя, както и помпената станция над града.

Населението на Банско е уведомено за извънредната ситуация. Обявени са горещи телефони линии за подаване на сигнали, каза кметът на общината Георги Икономов и допълни:

Сега ще събера пак щаба, за да обсъдим дали да не обявя бедствено положение, защото е много тревожна ситуацията. Реката е толкова голяма и толкова придошла, че дори старите хора казват, че не са я виждали така въобще... Реката влачи дървета, камъни, огромни количества. Пробила е на доста места в горното течение, над местността "Пещерите". Тече по ски пътя, имаме наводнени две заведения. Имаме огромно количество техника, но за съжаление в момента реката ни надвива.  

Кметът Икономов не изключи варианта за евентуална евакуация на близките до реката сгради и къщи в западната част на града.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.