Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Снежно бедствие блокира Бургаско

Снежно бедствие блокира Бургаскоснимка: btvnovinite.bg

Снежно бедствие блокира голяма част от Югоизточна България. Стотици автомобили останаха цяла нощ по пътищата в региона, след като катастрофа затвори движението по магистрала "Тракия", а малко по-късно два камиона аварираха по обходните маршрути. Така до Бургас може да се стигне само през пътя за Средец.

Най-тежко е положението около Айтос. Именно там са и двата аварирали камиона – единият на пътя между Карнобат и Айтос, а другият на пътя между Айтос и Ветрен. Ситуацията наложи и намесата на премиера в оставка Бойко Борисов, който свика кризисен щаб заради обстановката в Бургаско. В щаба участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, началникът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов, началникът на отбраната Константин Попов и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

"Около 500 автомобила и един автобус са прекарали нощта в двете пътни отсечки около Айтос, които се използваха за обходни маршрути след вчерашното затваряне на магистрала "Тракия". Заради всичко това решихме да затворим всички пътища към Бургас", заяви на извънредна пресконференция Борисов.

По-късно той написа в профила си във Фейсбук, че рисковете от вчерашната верижна катастрофа на "Тракия" не са били дооценени. Той разкритикува остро шофьорите на камионите, които аварираха на обходните маршрути, тъй като не са се подчинили на забраната за движение. Борисов дори определи един от тях като "дебил".

"Искам да призова хората, които са закъсали, за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление. Разбирам ги напълно, чух се с всички, които ми писаха тук и си оставиха телефона. До 14 часа забраняваме да се движат автомобили. Всички екипи работят много активно, областните са на място. Полицаите вървят кола по кола и разпитват кой от какво има нужда", написа още във Фейсбук Борисов.

Усложнена остава обстановката на територията на областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич.
Извършена е евакуация и е оказана пряка помощ на стотици хора, оказали се в снежния капан, съобщи пресцентърът на МВР. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.