Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Горски пожар наложи евакуация на селo в Ямболско

Горски пожар наложи евакуация на селo в Ямболскоснимка: bnr.bg

Силен горски пожар възникна около две села в област Ямбол. Става въпрос за селата Савино и Златари. В района е пламнала 60-годишна борова гора, съобщи Нова телевизия.

Силният горски пожар е наложил жителите на село Савино да бъдат евакуирани. Към момента огнената стихия в района е овладяна.

Стана ясно още, че пожарът вече е обхванал около 7 000 декара от боровата гора, съобщи БНР. В действията по гасене на пожара вече се е включила и тежка техника.

От МВР съобщават, че засега няма опасност за жителите на населените места и за техните домове.

До евакуацията на местните жителите се е стигнало, след като огънят влязъл в дворовете на крайните къщи на селото. През това време пожарникарите се опитвали да локализират пожара в гората и имало реална опасност къщите на хората да бъдат засегнати от огъня.

Жителите на двете са уплашени от тежката и безсънна нощ, която са прекарали. Те се страхуват и разпалването на ново огнище в района.

Към момента няма информация за това по какъв начин е възникнал пожара. Въпреки това местните смятат, че пожарът е възникнал от човешка небрежност. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.