Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Арест за руснак, издирван от Интерпол

Арест за руснак, издирван от Интерпол

Варненският апелативен съд остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража гражданин на Русия, издирван от Интерпол за документна измама. Михаил К. ще остане зад решетките във варненския следствен арест до края на процеса по екстрадицията му.

Руснакът е задържан на 1 юни тази година на ГКПП Аерогара Варна при опит да влезе в страната. Следствен комитет на Руската федерация в Москва е водила разследване спрямо него за документна измама в особено големи размери.

С определение на Варненския окръжен съд от 5 юни тази година Михаил К. е бил задърлжан временно за срок от 40 дни. Период, в който компетентните руски власти трябва да изпратят молбата за екстрадицията на своя сънародник. Това определение е било отменено от апелативните магистрати в края на юни и мярката на руснака и била изменена в домашен арест. Чужденецът има собствено жилище в курортния комплекс „Елените“.

Броени дни преди да изтече 40 дневния срок, даден на руските власти, те са изпратили официалното искане за предаването на Михаил. Молбата за екстрадиция е била придружена с всички документи, които ЗЕЕЗА посочва.

В последното си заседание апелативния съд реши, че правилната мярка за неотклонение на чужденеца е задържане под стража. Спрямо него в родината му има образувано наказателно производство за престъпление, което се наказва строго както по руския, така и по българския НК. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.