Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Повдигнато е обвинение на шофьора на преобърналия се автобус край Своге, жертвите са 17

Повдигнато е обвинение на шофьора на преобърналия се автобус край Своге, жертвите са 17

Повдигнаха обвинение на шофьора на преобърналия се край Своге автобус. Той е задържан за 72 часа.

От обвинението става ясно, че от снощи насам жертвите на тежкия инцидент вече са 17. На Григор Григоров е повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на 17 лица. Късно снощи е починал и 17-тият пътник от катастрофиралия автобус. За останалите пострадали на Григоров също ще се търси наказателна отговорност.

Дотук обвинението му е свързано с превишената скорост, за която стана ясно, че е констатирана. При участък с максимална скорост 40 километра в час, той е карал с по-висока. По случая работи екип от следователи от Националната следствена служба, които продължават да правят експертизи и допълнителни огледи.

Работи се и по паралелната линия, за която вчера съобщиха от прокуратурата, а именно ремонта на пътя. Иззети са документи от Агенция "Пътна инфраструктура" и Автомобилна администрация свързани с поддръжката на този пътен участък. Що се отнася до 72-часовото задържане на Григор Григоров, от прокуратурата уточняват, че то се извършва в условията на болничното заведение, но след изтичането им той ще бъде изправен пред съда с искане за постоянен арест. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.