Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оставиха в ареста молдовците, които взривиха банкомат

Оставиха в ареста молдовците, които взривиха банкоматснимка: dariknews.bg

Окръжен съд – Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата молдовци, взривили банкомат преди дни в града. И тримата са от село Боруга, но живеят в Кишинев.

24-годишният Василе Морару е направил пълни самопризнания. Семеен е с едно дете, очаква второ. 22-годишният Дионис Коджукаро едва днес прави признания. Съжителства с приятелка, която е бременна и също поиска да бъде освободен срещу парична гаранция. 30-годишният Александър Хаджи, който е баща на три деца, също е направил пълни самопризнания.

Лицата признаха съпричастност за обира на банкомат в Казанлък през август и заявиха, че съжаляват за стореното и не биха повторили деянието.

Съдът установи, че осъществяването на престъпленията, за които се води настоящето дело показват освен практически умения за работа с взривни вещества и наличие на висока степен на организираност на действията. С оглед на това има реална опасност лицата да се укрият и да извършат ново престъпление.

Решението на Окръжен съд – Стара Загора може да се обжалва пред Апелативен съд – Пловдив. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.