Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Войната по пътищата: 3560 катастрофи са станали тази година

Войната по пътищата: 3560 катастрофи са станали тази годинаснимка: btvnovinite.bg

По-малко катастрофи на пътя, но повече загинали през първата половина на годината, отчитат от агенцията за безопасност на движението по пътищата.

През 2019 г. у нас са станали повече от 3560 пътни инцидента, докато през 2018 г. са били с 200 повече.

Въпреки по-малкото катастрофи, загиналите са с един повече – 318 спрямо 317 миналата година, каза в „Тази сутрин” Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

Най-много са инцидентите в София, Пловдив и Варна. А над 750 шофьори са самокатастрофирали, като се увеличават случаите на невнимание заради употреба на мобилен телефон.

Що се отнася до мобилните телефони, експерти предупреждават, че използването им зад волана – на пръв поглед безобидно, е изключително опасно.

„Има три вида разсейване – ментално, зрително и ръчно. Телефонът е прекалено опасен, защото включва и трите (…) Въпрос на отговорност и на личен избор – когато човек има уважително отношение, той няма да си позволи да пише съобщение”, каза в „Тази сутрин” автомобилният състезател Димитър Илиев. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники