Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Протестиращи щурмуваха сградата на МРРБ, полицията използва лютив спрей

Протестиращи щурмуваха сградата на МРРБ, полицията използва лютив спрейснимка: bnt.bg

Протестиращи, организирани от ПП "Възраждане", се събраха пред сградата на МРРБ в центъра на София с искане за оставката правителството заради водната криза в Перник. Те се опитаха да щурмуват сградата, но полицията ги спря. От МВР заявиха, че са използвали срещу провокаторите лютив спрей. 40 души са пострадали, двама са откарани в "Исул", заяви за БНТ говорителят на "Спешна помощ" Катя Сунгарска.

ОТ МВР заявиха, че участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали /от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме/. Оказана им е медицинска помощ.

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство /лютив спрей/.

По думите на Катя Сунгарска на място са пристигнали 6 линейки. От лютивия спрей са пострадали 40 души. На 30 от тях им е оказана помощ на място, двама са приети в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники