Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Арестуваха нападателите на Слави Ангелов

Арестуваха нападателите на Слави Ангеловснимка: dir.bg

Нападателите, пребили журналиста Слави Ангелов пред дома му на 17 март, са задържани при мащабна спецакция в София. Тя започна в четвъртък под надзора на Специализираната прокуратура.

Масираното полицейско присъствие е в района на улица „Черковна“ №20. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Това, което мога да кажа е, че се извършват действия под надзора на Спецпрокуратурата, съвместно с колегите от СДВР за група, занимаваща се със силови действия, включително и нанасяне на телесни повреди. Мога да повтърдя, че един от случаите, който се разследва, е касае журналиста Слави Ангелов. Извършват се активни действия по разследването - претърсване на леки автомобили и множество адреси", каза Гешев. Той не можа да потвърди колко лица са задържани за 24 часа.

В рамките на утрешния ден, след обобщаване на доказателствата, прокурори ще преценят кои ще бъдат привлечени като обвиняеми и за какви престъпления. Както и какви мерки ще им бъдат определени.

"Случилото се с вашия колега е атентат срещу държавата. Не е пресилено да се каже. Винаги е било приоритет, дори и във времена на извънредно положение за органите на реда. Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват", категоричен бе Гешев. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.