Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Комисията на Цацаров иска конфискация на над 10 млн. лв. от Стоян Александров

Стоян АлександровСтоян Александров

КПКОНПИ иска конфискуване на незаконно придобито имущество за 10 376 874.55 лв. от бившия финансов министър Стоян Александров, съобщиха от комисията.

С решение на Комисията от 18.12.2019 г. е образувано производство за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество въз основа на уведомление, получено от Софийска градска прокуратура, за привличане на Стоян Александров като обвиняем. Обвиненията касаят извършване на банкови сделки /кредитиране/ без съответно разрешение, като от това са причинени значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи, както и данъчни престъпления.

Комисията претендира отнемане на имоти, както следва: 5 офиса в гр. Плевен, 2 склада в гр. Плевен, апартамент в гр. Сандански, игрална зала с коктейл-бар в гр. София, два магазина в гр. София, масивна двуетажна сграда в гр. София, масивна сграда от етаж и половина в гр. София, жилище в гр. София, ведно с гараж, складово и таванско помещение към него. Претендира се и отнемане на лек автомобил Ауди А8, както и на дружествени дялове и парични средства сметки в различни банки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники