Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Служител на НСО обвинен, че ръководи група за поръчково убийство

Служител на НСО обвинен, че ръководи група за поръчково убийство

На брифинг днес, 21.05.2020 г., говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че три лица са задържани и привлечени като обвиняеми за ръководене и участие в организирана престъпна група (ОПГ), както и за убийството на жена в столичния квартал „Младост“ на 10.10.2019 година. Един от тях е поръчителят на престъплението, който е привлечен задочно и е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест и с бюлетин на Интерпол. Другите съучастници в убийството са задържани за 72 часа и предстои внасяне на искане за постоянното им задържане. Сред тях е служител на Националната служба за охрана с чин подполковник.

След извършени множество действия по разследването е установена организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества, силови действия, изнудвания, принуди, както и поръчкови убийства, действала в периода от януари 2019 г. до месец май 2020 г.

Установено е, че ръководител на ОПГ е действащ дългогодишен служител на Националната служба за охрана с чин подполковник. С оглед работата му, същият притежава специални технически умения, свързани с взривни вещества и устройства. Служебните му задължения били свързани с обезпечаване охраната на масови мероприятия и охрана на лица.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.