Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Арестуваха началниците за борба с наркотрафика в ГДБОП

Арестуваха началниците за борба с наркотрафика в ГДБОПснимка: bgnesagency.com

Двама висши служители на ГДБОП и един служител на МВР са задържани при специализирана операция в четвъртък. Арестуваните са началникът на отдела за противодействие на наркотрафика от Главна дирекция за борба с организираната престъпност” и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР.

И тримата са задържани за 24 часа. Началникът от ГДБОП е задържан в момента на получаване на подкуп.

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг заедно с вътрешния министър Младен Маринов, предаде репортер на БГНЕС.

Главният прокурор посочи, че продължават претърсванията на множество обекти и жилища. Предмет на делото е организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на чадър върху групи за наркотрафик и разпространение на наркотици не само на територията на България.

„Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците на територията на Република България. Те са хората, с които осъществяват контакт не само нашите европейски партньори по линията за трафик на наркотици“, обясни главният прокурор.

Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления, независимо дали става въпрос за служители на МВР, магистрати или прокурори.

В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. „Това, което описвам не се случвало в новата история на България, реализация в такъв размер. Това, меко казано, е грозно – да оказваш съдействие на нарко групи, да им обещаваш логистика, да осъществяваш действия по отношение на техни конкуренти, да предаваш доверието на своите партньори в международен аспект и др. криминална дейност“, коментира обвините №1.

Гешев добави, че тяхната работа не е решаване на кадрови проблеми в други структури. Дали и какви промени ще бъдат извършени в ГДБОП е от компетенциите на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи. /БГНЕС 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.