Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Български пощи“ предупреди за фалшиви съобщения от тяхно име

„Български пощи“ предупреди за фалшиви съобщения от тяхно имеснимка: dir.bg

„Български пощи“ ЕАД информираха за фалшиви електронни съобщения, които се изпращат от пощенските служби със заявка, че получателят има „награда“ - мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие с лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В други случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта.

За фалшиви съобщения предупреждават и Министерството на здравеопазването.

В имейлите от името на здравното ведомство се предлагат на фирми „безплатно маски за лице, респиратори, тестващи машини и друга защитна екипировка“ от Covid-19. Но срещу данни за „точния брой служители и адрес“ на компанията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.