Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Починаха пациенти с COVID-19, оставени на стълби пред болница с кислородни маски

Починаха пациенти с COVID-19, оставени на стълби пред болница с кислородни маски

Двама пациенти починаха след хаос при приема им в новото COVID-отделение в Университетската болница в Пловдив. Видео, изпратено в рубриката ни „Моята новина”, показва как мъжете чакат за настаняване, седнали на стълбите край входа на здравното заведение.

Единият е на кислородно дишане, а другият е легнал на стълбите. Настанени са 30 – 40 минути след пристигането на линейката. Мъжете са пренасочени от Инфекциозната клиника към Клиниката по токсикология.

Болницата е започнала проверка по случая. В отговор до NOVA от лечебното заведение посочват, че не е ясна причината за забавянето на персонала, който да ги приеме. Проверява се и защо са оставени да чакат отпред, вместо в линейката. Областният управител на Пловдив Дани Каназирева също разпореди проверка на случая.

„От получената до момента информация се установява, че пациентите са престояли пред отделението в продължение на около 30-40 минути. Към момента все още не са ясни причините за забавянето на персонала при прехвърлянето на двамата пациенти от санитарния автомобил в стационара на отделението, както и защо пациентите са били свалени от санитарния автомобил. Преди злополучния курс със същата линейка са били прехвърлени други трима пациенти, които са поети и настанени незабавно от персонала на отделението по Токсикология. Ръководството на лечебното заведение проверява какво точно се е случило и какви са били действията на всички служители, които са се намирали на мястото на инцидента или са били ангажирани със случая. В случай, че се открият данни за извършено престъпление материалите ще бъдат предоставени на Прокуратурата за извършване на действия по компетентност”, гласи позицията на на УМБАЛ „Свети Георги”. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.