Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

36 месеца затвор за руснаците от бандата на Карлсон, обрала пловдивски хипермаркет

36 месеца затвор за руснаците от бандата на Карлсон, обрала пловдивски хипермаркетснимка: 24chasa.bg

По година и половина затвор получиха руските граждани Роман Левин и Алекс Гюнтер за обира в пловдивския магазин на "Мистър Бриколаж". В районния съд под тепетата те сключиха днес споразумение с прокуратурата за размера на наказанието. Двамата се признават за виновни и вече са възстановили откраднатите 12 242 лв. Отделно ще трябва да платят общо над 11 000 лв. разноски по делото.

В залата се разбра, че руснаците са от Санкт Петербург.

На 7 срещу 8 юни м.г. двамата руснаци са се качили по аварийната стълба на покрива на "Мистър Бриколаж" в кв. "Кючук Париж", пробили са дупка и с алпийски въжета са се спуснали в магазина. Те са разбили с метална щанга каса, а друга са отключили. Пак през покрива са се измъкнали.

До залавянето им на 24 юни м.г. се стига, след като криминалистите в Пловдив открили техен сак с ъглошлайф, щанга, кози крак, захвърлен до жп стълб. ДНК-то от инструментите е съвпаднало с биологичния материал, извлечен от отвора на покрива на хипермаркета.

Разследващите са установили, че няколко дни преди удара руснаците са наблюдавали обекта. Инструментите закупили от магазин под тепетата. Заради ловкостта, с която са се покачили на покрива и са влезли оттам, пловдивчани ги нарекоха бандата на Карлсон, правейки аналогия с героя на Астрид Линдгрен.

Преди въпросния обир в Пловдив бяха извършени и други два удара по аналогичен начин. Не са събрани доказателства обаче срещу двамата руснаци. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники