Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задушлив газ в Бургас предизвика вълна от недоволство

Задушлив газ в Бургас предизвика вълна от недоволствоснимка: dariknews.bg

Миризма на пропан бутан бе усетена тази сутрин след 8 часа сутринта в Бургас Повече от 15 сигнала с оплаквания постъпват на спешния телефон както и на зеления телефон на регионалната екоинспекция, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

„Нито една от станциите нямаме превишение на показатели въглеводороди. Серни, бензин, сероводород, серен диоксид, нямаме превишаване на такъв род показател. Поради тази причина започнахме да търсим все пак източника от където се разнесе миризмата, всички я усетихме разбира се. Първата проверка която извършихме е на територията на завода”, заяви директорът на РИОСВ Бургас инж. Тонка Атанасова.

Тя уточни че рафинерията е производител на въглеводороди и най-често от там се усещат неприятните миризми. Оказва се че има вероятност изпуснат облак да е разнесен от морския вятър тази сутрин, при разтоварване на цистерни с пропан бутан.

„Извършваме проверка и на товарна гара по отношение на разтоварване на цистерни с газ пропан бутан”, заяви още Атанасова. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники