Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През май летището в Бургас ще обслужи 150 полета повече спрямо същия период м.г.

През май летището в Бургас ще обслужи 150 полета повече спрямо същия период м.г.

През май летището в Бургас ще обслужи 150 полета повече спрямо същия период на миналата година. Това съобщи кметът на общината Димитър Николов по време на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, предаде БТА.

През април е отчетен ръст от 164 процента пристигнали на бургаското летище пътници. Кметът припомни, че преди няколко месец и половина нискотарифна компания откри своя база в Бургас, а полетите и туристите за този период значително са се увеличили. Градоначалникът призна, че не е очаквал толкова сериозен ръст в туризма, след като превозвачът пуснал евтини полети до Бургас.

Нискотарифната авиокомпания JET 2.com ще извършва полети от 9 британски града до Бургас. Това са Белфаст, Бирмингам, Единбург, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл, Лондон, Брадфорд. Това означава, че през следващата година в региона ще има повече английски туристи, заяви Димитър Николов

Профилът на нискотарифните туристи е млади семейства с деца и младежки групи. Очакваме голяма част от туристите да дойдат и след края на лятото, което ще ни осигури удължаване на сезона, каза Николов.

Започва изграждането на шумоизолиращата стена край летището в бургаския квартал "Сарафово". Това съобщи днес кметът на морския град Димитър Николов по време на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Направена е договорка за тристранно финансиране на проекта с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, Агенция "Пътна инфраструктура" и концесионера на летището. Техническата спецификация ще бъде изготвена от Община Бургас в рамките на месец, ще се обяви и обществена поръчка за изграждането на стената.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.