Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Турски милиардер възражда Океанариума в Бургас

Турски милиардер възражда Океанариума в Бургас

Проектът за изграждането на Океанариум в парк „Езеро” в Бургас се възражда.

Новината дойде от концесионера „Уотър Атракшънс Къмпани плюс” АД, който съобщи, че е намерил нови партньори, с които да реализира мащабния проект.

Концесионерът съобщи, че руската НПО „Мостовик” се оттегля, заради финансовите си проблеми и санкциите, които ЕК наложи срещу финансиращата руска банка.

На мястото на „Мостовик” като партньори влизат строителната фирма „Хоризонт-Иванов” ЕООД и международната компания Polin Walterparks.

Проверка на Флагман.бг показа, че Polin Walterparks е един от световните лидери в изграждането и управлението на водни атракционни. Фирмата е собственост на турския милиардер Енвер Пакиш. Построила е и стопанисва над 250 аквапарка в 93 страни. В световен мащаб е в топ 3 на компаниите в този сектор.

Другият партньор е строителната – „Хоризонт Иванов” ЕООД. Фирмата е участвала в строителството на Арена Армеец, заводите на Язаки, новия терминал на Летище София, както и този в Бургас, изграждала е магистрали, магазини на Била в цялата страна, както и централата на „Софарма” . Компанията е публична, акциите й са на борсата, а собственик е бизнесменът Борислав Иванов. По всичко изглежда, че тя ще бъде строителната фирма, а основното финансиране ще е от турската компания.

От пиар компанията, която обслужва концесионера съобщиха за Флагман.бг, че амбициите му са да започне строителството на Океанариума още през септември.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.