Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руският посланик и кметът на Бургас инициират откриването на руски културен център в града

Руският посланик и кметът на Бургас инициират откриването на руски културен център в града

Да бъде открит Руски културен център в Бургас. Тази идея обсъдиха на среща днес кметът на Община Бургас Димитър Николов и Анатолий Макаров- посланик на Русия в България.

На срещата присъстваха още генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, както и Константин Артюшин - търговски представител на Русия в България.

В края на юли в Бургас ще пристигне екип на Руския културно- информационен център в София, за да представи идеите си за реализирането на проекта в Бургас. Кметът Николов и посланик Макаров аргументираха идеята си с това, че в морския град живее целогодишно голяма руска общност. Беше отчетен и фактът, че над 60 % от руските туристи, които посещават България, избират преди всичко Южното Черноморие, а над 1000 руски деца учат в бургаските училища и участват в различни школи за изкуство в града.

На срещата беше обсъдена още темата увеличаване на съвместните усилия за нова фериботна линия Бургас - Новоросийск, което ще увеличи както туристическия, така и

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники