Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Община Бургас планира не само запазване, но и разширяване на своите плажни ивици

Община Бургас планира не само запазване, но и разширяване на своите плажни ивици

Община Бургас избира проектант, който да извърши обследване на морското крайбрежие на нейна територия с всички плажове. То ще обхване целия маршрут от квартал "Сарафово" до квартал "Крайморие".

Целта на проучването е да се предпишат мерки срещу редукция на пясъчната ивица, тъй като с времето морето я отнема. Проектът трябва да бъде съобразен със съществуващите и нови съоръжения в територията - пристанища, лодкостоянки, Моста.

Като краен резултат може да се очаква възстановяване на стари и евентуално обособяване на нови буни, както и изграждане на други брегозащитни съоръжения. Те ще помогнат през следващите десетилетия да се образува по-широка пясъчна ивица и ще предотвратяват отнасянето на съществуващата в морето.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.