Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бързи тестове за COVID-19 за ученици и учители в Бургас

Бързи тестове за COVID-19 за ученици и учители в Бургас

Община Бургас осигури бързи комбинирани тестове, които при проява на симптоми ще се използват в училища и детски градини на нейна територия - за децата, но и за учителите, които са не по-малко застрашени от заразяване. Резултатите от тях стават готови за десетина минути. При положителен резултат ученикът или учителят ще бъде насочван за извършване на още по-точното Пи Си Ар изследване.

На този етап са осигурени 1000 бързи теста. Те се разпределят навсякъде, където има нужда или са поискани. При изчерпването им Общината има готовност и ще се постарае да осигури още.

Тестът ще се прилага в училища и детски градини от медицинските им сестри, които Общината вече е инструктирала. При учащите такъв бърз тест ще се извършва само с информирано съгласие от родителите, след като с тях бъде осъществена връзка по телефона.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.