Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Областният щаб прие нови мерки срещу разпространението на ковид-19

Областният щаб прие нови мерки срещу разпространението на ковид-19снимка: gotoburgas.com

Областният щаб за борба с COVID-19 обсъди и прие мерки за ограничаване разпространението на вируса на територията на област Бургас. Очакванията на здравните специалисти са тази вълна да бъде по-голяма от декемврийската, което ще изисква повече легла и ще натовари лекарските екипи.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров от 12.03 до 26.03.21 г. влизат в сила следните противоепидемични мерки:

Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие за учениците от 5 до 12 клас. Същите преминават в електронна среда на обучение. Мярка влиза в сила от 12.03 до 26.03.21 г.
Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови и извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи;
Преустановяват се присъствените групови занятия в езиковите центрове, образователните центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица;
Задължително носене на защитни маски в закрити и открити обекти с обществено ползване и предназначение. Забраната не се отнася за улици, площади, градини и паркове. За пример задължително е носенето на маска при посещение на открит пазар „Краснодар“.
Намаляване на работното време на заведенията до 22 ч. и забрана на жива музика и DJ. Музиката следва да е само фонова.
Не се допускат посещения на малолетни и непълнолетни лица в молове, кафенета, ресторанти и развлекателни заведения без пълнолетен придружител;
Не се допуска организирането и провеждането на тържества от частен характер- сватби, кръщенета, погребения и др. с присъствие на повече от 10 човека.

В момента в област Бургас е преустановен и плановия прием в болница, плановите операции и свижданията.

Щабът обсъди и действия, в случай че броя на заболелите на 100 хил. души надхвърли 600. При такъв развой може да се премине към преустановяване работата на детските градини и яслите, затваряне на театрите и др. Към настоящия момент, до достигане на горните цифри, търговските центрове тип мол, фитнес залите, театрите, детските градини и яслите продължават да работят. Същите ще бъдат обект на строг контрол за спазване на мерките.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.