Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бургас въвежда допълнителни противоепидемични мерки, като задължително носене на предпазни маски на открито и вечерен час за непълнолетни

Бургас въвежда допълнителни противоепидемични мерки, като задължително носене на предпазни маски на открито и вечерен час за непълнолетни

РЗИ – Бургас издаде заповед за допълнителни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19, които влизат в сила в Бургас от 18.00 часа днес, 24 март до 31 март. Носенето на защитни маски за лице, покриващи носа и устата, на закрити и открити обществени места, става задължително. В този период няма да се допускат навън от 20.00 до 06.00 часа лица под 18-годишна възраст без пълнолетен придружител.

Не се разрешава организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер на открито и закрито с присъствието на повече от 10 човека, без значение от възрастта им. Забранява се планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения и провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито.

Глобите за физически лица за неспазване на мерките са в размер от 300 до 1000 лв.

Сред мерките в новата заповед на РЗИ-Бургас са още преустановяване на всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито, включително национални и международни състезания, както и посещения на пазари, тържища и базари, които не са постоянно действащи и регистрирани само за хранителни стоки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.