Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Дните на руската култура започват на 24 юли

Дните на руската култура започват на 24 юли

В дните от 24 до 26 юли Бургас ще е сцена на руското изкуство. В афиша на проявата, която се реализира за 17-ти път в морския град, са включени две филмови прожекции, фотоизложба, а акцент е спектакълът на артистите от ансамбъл „Здравица” - град Ярославъл, Русия на 26 юли /понеделник/.

Официалното откриване на Дните на руската култура в Бургас ще започне от 19.00 часа на 24 юли /събота/ с представяне на фотоизложба от Руския културно-информационен център – София. Експозицията ще очаква посетители в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”. Следва филмовата прожекция „Брестката крепост” на реж. Александър Котт от 20.30 часа на сцена „Охлюва”.

Неделя, 25 юли, ще бъде прожектиран филмът „Капитан Холивуд”, с реж. Евгений Татаров.

В последния ден от събитието, 26 юли, от 20.30 часа на сцена „Охлюва“ артистите от ансамбъл „Здравица” ще демонстрират хореография, основана на народния танц, съпътствана от вдъхновяваща енергия и колоритна музика.

Всички събития са с вход свободен и са организирани от Община Бургас, съвместно с Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники