Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Китайският кандидат се отказа от концесията на летище Пловдив

Китайският кандидат се отказа от концесията на летище Пловдив

Китайският конгломерат HNA Airport Group няма да подпише договора за концесията на пловдивското летище. Възможно е да се преговаря с втория кандидат - консорциум между ПИМК и индустриалната зона "Тракия", съобщава "Капитал".

Новината е обявена официално от HNA Airport Group на техния представител Асен Василев. Той съобщи, че китайската компания няма да успее да приключи с вътрешните си одобрения на бъдещата сделка. Срокът за подписване на договора с българската държава изтичаше на 20 юли. Той беше удължаван с един месец по китайска молба с решение на Министерския съвет в средата на юни.

На 3 юли по време на ваканция в Прованс в Югоизточна Франция при трагичен инцидент загина съпредседателят и основател на китайския конгломерат Уанг Джен. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.