Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От днес пътуваме с метрото до квартал “Хладилника” в София

От днес пътуваме с метрото до квартал “Хладилника” в Софияснимка: fanbook.bg

От днес столичното метро има над 40 километра релсов път с 35 метра станции, заяви на откриването на разширението на втория метродиаметър столичният кмет Йорданка Фандъкова. Нови над 20 000 души на ден ще могат да ползват най-бързият и модерен транспорт, посочи кметът. Тя каза, че се очаква да се спестят 75 000 тона вредни емисии на година, което е изключително важно в усилията за по-чиста околна среда.

Фандъкова подчерта, че това е най-бързо построената отсечка до този момент, а проектът за метрото се дава за пример от Европейската комисия и е първият от новия програмен период, който получи финансиране.

Премиерът Борисов поздрави Йорданка Фандъкова и изпълнителите на новата придобивка и благодари на ЕК за помощта. Той подчерта, че цената от 21 милиона евро за километър е най-евтината в Европа, където цената на един километър достига до 100 милиона евро.

Премиерът Борисов съобщи, че на 14 септември ще бъде пусната Западната дъга, която ще прави връзка със Северната скоростна тангента. Това означава, че имотите на хората в района ще станат в пъти по-скъпи, допълни той.

Разширението на Линия 2 на метрото е с дължина 1,3 километра с една метростанция и е на стойност 21 млн. евро. Началото на строителството бе дадено на 1 август 2014 година. / Fanbook.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.