Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители за 2017 г.

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители за 2017 г.снимка: dnevnik.bg

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители, пренощували в града през 2017, в сравнение с предходната година. Това сочат резултатите от Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard, съобщава компанията. Проучването включва 162 държави.

Ръстът е с 15.2% ръст спрямо 2016 година. София се нарежда веднага след Истанбул (16.8%) и пред някои от най-популярните туристически дестинации като Лисабон (14.6%), Париж (13.1%), Мюнхен (12.9%) и Варшава (12.3%).

По отношение на чуждестранните посетители пренощували в града за периода 2009 – 2017, София е на пето място в Европа. Със своя средногодишен ръст от 9.0% столицата на България се нарежда веднага след Букурещ (10.3%), Лисабон (10.6%), Минск (10.0%) и Санта-Круз-де-ла-Палма (9.3%).

През 2017 година най-предпочитаните дестинации са Бангкок, Лондон и Париж, което подчертава значението на стабилната инфраструктура, предлагането на възможности за бизнес и за развлечения и не на последно място – присъствието на силна местна култура.

С около 20 милиона международни посетители, пренощували в града, Бангкок оглавява класацията и през 2017 година с продължаваща стабилна прогноза за растеж от 9.6% за 2018. Средният престой на чуждестранните посетители в града е 4.7 дни, а среднодневният им разход - 173 щатски долара. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.