Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Местните данъци и такси в София могат да се плащат от днес

Местните данъци и такси в София могат да се плащат от днесснимка: dnevnik.bg

Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре - в касите на районните данъчни отдели или по банков път. Срокът, в който може да се ползва 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС е 30 април, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж.

Ако плащате местните си данъци и такси на части, сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне са:

- Данък недвижими имоти и данък МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска.

- Такса битови отпадъци - четири вноски: 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти.

Онлайн справки за дължимите местни налози и плащане може да се правят през страницата на Столична община szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf. За целта собственикът трябва да има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

Съобщенията за дължимите данъци и такси по данъчните партиди в Столична община ще бъдат отпечатани и разпратени до собствениците в следващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени съобщения и са предоставили имейл, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.