Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелов: С 50% увеличаваме броя на спешните екипи, обслужващи столицата

Министър Ангелов: С 50% увеличаваме броя на спешните екипи, обслужващи столицата

От днес, 2 ноември, ежедневно по 10 автомобила (микробуси и линейки – с шофьори и парамедици) на Министерството на вътрешните работи ще бъдат на разположение на Центъра за спешна медицинска помощ – София. Те ще се ползват при обработването на сигнали до спешна помощ за граждани с леки до средно тежки оплаквания, със или без коронавирусна инфекция. За нуждите на ЦСМП органите на реда предоставят общо 25 автомобила.

Новите екипи са снабдени с лични предпазни средства, а когато е необходимо, колите ще бъдат дезинфекцирани по процедурата, прилагана за линейките на ЦСМП. Това стана ясно по време на брифинг на министрите на здравеопазването и на вътрешните работи - Костадин Ангелов и Христо Терзийски.

„В момента София-град се обслужва от 25 спешни екипа, което означава, че с 50% увеличаваме броя на екипите за столицата. В сряда ЦСМП-София ще получи и 17 нови оборудвани линейки, които осигуряваме по големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ в страната“, заяви проф. Ангелов.

Основният проблем в столицата е затруднената хоспитализация за пациенти с доказана инфекция. Причината е, че има лечебни заведения, които не изпълняват нареждането за разкриване на легла за COVID-19. Това стана ясно още от думите на здравния министър.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.