Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НАП запечата 15 супермаркета в Албена и Златни пясъци

НАП запечата 15 супермаркета в Албена и Златни пясъциснимка: dariknews.bg

НАП запечата четири супермаркета в черноморския комплекс „Албена“ и още 11 в курорта „Златни пясъци“. Това съобщават от териториалната дирекция на приходната администрация във Варна. Всички магазини за хранителни стоки са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества.

До крайната мярка се е стигнало след предприетите действия от НАП по обезпечаване на вземания – чрез запор на парични средства от касите на обектите. И трите дружества имат задължения към НАП в големи размери. Въпреки че дневните обороти на всеки от обектите надхвърля 7000 лева, задълженията към бюджета не се погасяват, пояснява Красимир Павлов, старши експерт в звено „Комуникации“ в териториалната дирекция.

Данъчните инспектори разкриват, че работещите в обектите не са назначени на трудови договори, а на договори „за лизинг“. Това означава, че назначени към едно от дружествата, те биват преотдавани на другите дружества. След среща с ръководството на НАП-Варна управителят на дружествата е поел ангажимент за погасяване на всички данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок, информира Красимир Павлов. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.