Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Исторически парк за 50 млн. евро ще изникне край Варна

Исторически парк за 50 млн. евро ще изникне край Варна

Най-големият исторически парк в Европа вече се строи на площ от 130 декара край Варна в землището на село Неофит Рилски, съобщава инвеститорът в проекта "Исторически парк" АД. За реализацията на идеята ще бъдат отделени 50 млн. евро.

Паркът ще се изгражда поетапно и ще бъде завършен през 2022 година, коментира изпълнителният директор на дружеството Ивелин Михайлов.

В комплекса ще има няколко селища, които ще разкриват характерните особености на различни периоди. Първото от тях ще е свързано с първата цивилизация и намерените артефакти във варненския халколитен некропол. В него чрез бита и културата ще бъде представена еволюцията на човечеството през периодите на неолита и халколита.

Второто селище ще разкрие особеностите на тракийската култура, ще припомни времето на Орфей и Спартак.

Третото селище ще е от Римската епоха. Четвъртото селище ще разкрива културата на славяни и прабългари. Петото селище ще е посветено на Първото българско царство. Шестото селище ще бъде изградено по подобие на Царевец и ще показва културата на Второто българско царство

Обектите ще могат да бъдат разгледани пеша или с атракционно влакче.

В парка са предвидени и две заведения за отдих, езеро с прилежащо парково пространство, зона за интерактивни занимания, включващи конна езда, стрелба с лък, уроци по антична и средновековна фехтовка, както и много други исторически мотивирани занятия.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники