Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Валери Симеонов отчете 34 млн. лв. ръст на приходите от туризъм по Северното Черноморие

Валери Симеонов отчете 34 млн. лв. ръст на приходите от туризъм по Северното Черномориеснимка: 24chasa.bg

34 млн.лв. е ръстът на приходите от обороти по Северното Черноморие през трите месеца на активния туристически сезон. Това съобщи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. По неговите думи сезонът е бил успешен и той похвали институциите в морската столица да отличната им работа.

Симеонов цитира отчетите на МВР, НАП, РЗИ и другите институции, които работеха активно по Черноморието. По данни на полицията с 20-25% по-малко са регистрираните грабежи, а с близо 50% повече са разкритите престъпления. На половина са спаднали икономическите престъпления срещу интелектуалната собственост. Със съдействието на полицията се проверяват доходите на стопаните на 302 луксозни автомобила, допълни Симеоново. 64 заведения са били запечатани след проверките на приходната агенция по Северното Черноморие, а 10 са приключилите административни дела.

От началото на годината НАП Варна е внесла в държавната хазна със 135 млн.лв. повече приходи от 2017 г., допълни вицепремиерът. Мобилните митнически групи са конфискували 7 тона нелегален алкохол.

При акция "тишина" са проверени 98 обекта по Крайбрежната алея във Варна и в курортите край града. При тях са констатирани 148 нарушения, при които са дадени предписания. "Проверките на Алея първа във Варна не постигнаха траен ефект. В 50% от случаите нарушенията се повтарят", обясни Симеонов. Въпреки това вицепреимерът отчете, че шумовото замърсяване на територията на Варна и Добрич е ограничено спрямо миналата година. 6 заведения са били затворени това лято за неспазване на хигиенните изисквания, а 300 тона негодна за консумиране храна е била конфискувана.

От Инспекцията по труда в града са констатирали нарушения, свързани с неспазването на смени и графици, но това било обяснимо и разбираемо според Симеонов, предвид огромната липса на работна ръка и необходимостта ангажираните в туризма да работят извънредно. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.