Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Община Варна пуска ново приложение за закупуване на билети за пътуване с градския транспорт

Община Варна пуска ново приложение за закупуване на билети за пътуване с градския транспорт

Община Варна пуска от 5 юли - понеделник, ново приложение за закупуване на билети за пътуване с градския транспорт - varna.mpass.bg . Продуктът е предложен от фирма „Тикси“ и е безплатен за общината. Той бе представен днес пред журналисти от директора на общинското предприятие ТАСРУД Младен Иванов. Това ще е още един метод за заплащане на пътуването в градския транспорт във Варна, заедно с досегашните – купуване на електронен билет или карта.

Първоначално във varna.mpass.bg ще трябва да се прави регистрация в интернет, а до 2 седмици ще може да се изтегли и като мобилно приложение. То ще позволява закупуване на билет с кредитна или дебитна карта, а проверката ще се извършва чрез динамичен QR код от устройството на контрольора. Времетраенето на билета отново е 1 час.

Младен Иванов припомни, че вече са в продажба новите електронни карти за градския транспорт на пункта на ул. „Русе“ до обръщача до училище “Димчо Дебелянов“, като за целта работят две гишета - с работно време от 09.00 ч. до 18.00 ч. от понеделник до петък включително. Предлагат се три продукта - електронна абонаментна карта за една линия, с цена 35,00 лв., за период от 30 дни; електронна абонаментна карта за всички линии, с цена 50,00 лв. за период от 30 дни и предплатена електронна карта за 11 часа времепътуване, с цена 10,00 лв.

Целта е в бъдеще всички хартиени карти да стана електронни, като ще важат от датата на закупуване за определения срок от един, три месеца или целогодишни. По този начин ще се избегнат и ежемесечните опашки пред гишетата, обясни още Иванов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.