Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България се присъедини към новата конвенция за сигурността на футболните стадиони

Красен КралевКрасен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подписа от името на българската държава новата конвенция на Съвета на Европа за интегрирана безопасност, сигурност и начин на обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия. Документът подлежи на последваща ратификация.

Церемонията по откриване на подписването на конвенцията се състоя на "Стад де Франс" преди последния четвъртфинален мач между Франция и Исландия на Евро 2016 в присъствието на генералния секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд и председателя на комисията на УЕФА по въпросите на стадионите и сигурността Михаел Ван Прааг. Домакин на събитието беше генералният секретар за спорта към министъра на градоустройството, младежта и спорта на Република Франция Тиери Браяр.

Общо14 държави подписаха конвенцията по сигурността в първия ден, останалите страни-членки на Съвета на Европа, страните-членки на Европейската културна конвенция и страните, присъединени към сега действащата Европейска конвенция за насилието и лошото поведение на зрителите при провеждането на спортни мероприятия, в частност футболни срещи (Конвенция 120) могат да го направят в последствие.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.