Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Мария Гигова: Аз съм една щастлива жена, изживяла годините си до тук със сбъднати мечти

Мария Гиговаснимка: bnr.bgМария Гигова

Легендарната  Мария Гигова, която днес навършва 70 години, на 4 май ще бъде удостоена с орден  Стара планина Първа степен. Президентът Румен Радев издаде указ първата ни  трикратна световна шампионка по художествена гимнастика да получи отличието за изключително  големите заслуги за развитието на спорта  у нас.

Аз  успях да изявя таланта, който притежавах. Успях да покоря тези върхове, които  малко гимнастички са покорили. Успях да изградя от себе си един добър човек. Да  гледам позитивно на нещата. Да иградя едно семейство, сега вече имам и внук. Аз  съм една, може да се каже щастлива жена, която е изживяла годините си до тук  със сбъднати мечти, това заяви специално за БНР Мария Гигова.

Останах  земна, каквато бях в детските си години. Не се промених в това отношение. Въпреки  огромната популярност, на която се радвах през годините, аз успах да бъда  Мария, такава каквато съм, допълни легендарната ни гимнастичка.

Във феноменалната си спортна кариера Мария Гигова е отличена с титлата "Гимнастичка на 20-ти  век" на Международната федерация по  гимнастика и на Българската федерация по художествена гимнастика. Тя е носител  на титлата "Жена на годината 2000"  на Кеймбриджкия Биографичен център.

Член на Техническия комитет на Международната федерация  по гимнастика и бивш негов вицепрезидент, настоящ член на управителния  съвет на БФХГ и неин бивш председател. Била е  член на Изпълнителния комитет на ЕСГ и  Балканския съюз по гимнастика, член на Българския олимпийски комитет и негов спортен директор,  депутат в 39-тото Народно събрание на Република България

Официалното  честване на юбилея ще бъде по време на турнира за Световната купа от 5-ти до  7-ми май в София. Тогава у нас пристигат най-големите имена в този спорт. Потвърждение, че ще присъства на тържествата е изпратила и голямата Ирина Винер.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.