Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Велик български триумф! Григор Димитров покори Лондон

Велик български триумф! Григор Димитров покори Лондон

Григор Димитров е шампион на шампионите! Българинът на 26-годишна възраст записа най-значимия успех в своята кариера, побеждавайки връстника си от Белгия Давид Гофен в здрава битка със 7-5, 4-6, 6-3 във финала на заключителния турнир в Лондон, в който участваха осемте най-добре представилите се тенисисти за сезон 2017.

Димитров, който ще приключи годината на трето място в света, започна мача малко сковано, но постепенно набра увереност и в крайна сметка успя да победи съперника си за втори път в рамките на седмица. В първия мач между двамата в сряда Григор доминираше на корта и даде само два гейма на Гофен (6-0, 6-2), но днес ситуацията на корта бе различна, закономерно с оглед на залога.

Гофен получи две възможности за пробив още в стартовия гейм на встъпителния сет и оползотвори втората от тях, но Григор реагира мълниеносно с рибрейк и не даде възможност на опонента си да вземе преднина в началото на срещата.

Димитров записа пета победа в шест мача с Гофен, който в полуфиналите елиминира Федерер и стана шестият тенисист в историята, който побеждава Рафа Надал и швейцареца в един турнир. Само преди две седмици, когато пристигна в Лондон, белгиецът нямаше нито една победа и срещу двамата. За успеха си в Лондон Гришо ще получи чек за 2,5 млн. долара. /БГНЕС

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники