Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Григор Димитров е Спортист номер едно на Балканите

Григор ДимитровГригор Димитров

Григор Димитров беше избран за Спортист номер едно на Балканите за 2017 година в 45-ото издание на традиционната анкета на БТА между националните агенции на страните в региона. Димитров е първият български тенисист, който печели наградата. Той бе посочен в топ 10 на всички анкетни карти на участвалите в допитването и събра 62 точки, след като през изминалия сезон се изкачи на третото място в световната ранглиста и спечели четири титли, в това число турнира „Мастърс“ в Синсинати и финалната надпревара на АТП на осемте най-добри през годината в Лондон.

Григор Димитров коментира за БТА: Щастлив съм да разбера, че съм избран за спортист на Балканите за 2017 година. Добрата работа дава добри резултати. Постоянството, вярата в себе си и пълната отдаденост се отплащат. Годината е силна и специална за мен и моя екип. Благодаря на семейството и екипа ми, на всички, които вярват в мен и ме подкрепят в трудните моменти и в успехите. За мен е чест да представям България. Весели празници и успешна 2018 година, България.

Димитров стана първият български спортист, спечелил приза, след Станка Златева през 2010 г. 26-годишният хасковлия изпревари водачката в световната ранглиста по тенис при жените Симона Халеп (Румъния), която получи 60 точки, и световния шампион в спринта на 200 метра Рамил Гулиев (Турция, 49 точки), които допълниха призовата тройка. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.