Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Започва IV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на „Камчия“

Започва IV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на „Камчия“

Четвъртото издание на Международния турнир по художествена гимнастика за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» ще се проведе на 5 май в многофункционалната зала на Спортен комплекс «Камчия». В състезанието ще участват над 120 грации на възраст от 6 до 18 години от България, Русия, Украйна и др.

Организатори на събитието са СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“, в партньорство с „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

Официалното откриване на турнира ще е на 5 май (събота) от 15.00 ч. в Спортен комплекс „Камчия“. Тогава ще бъдат наградени и най-малките гимнастички – 6-,7- и 8-годишните, в категории А и Б, които ще изиграят съчетанията си по-рано същия ден. Главен съдия е Нина Алексиева – международен съдия и президент на клуб „Левски Плюс“, главен секретар – Ели Докузанова, а арбитри са Ани Бошева и Кристиана Генчева.

По време на турнира ще бъдат раздадени 50 комплекта медали в различните категории, а Купата на СОК „Камчия“ ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител в досегашните издания на турнира е тимът на Спортен клуб „Левски Илиана“. Всички участнички ще получат подаръци, сувенири и сладки изкушения от „Камчия“, „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

През юни «Камчия» ще посрещне и Държавното първенство по художествена гимнастика във възрастова група деца и девойки младша възраст до 12 години.

Гимнастичките ще представят съчетанията си в съвременния многофункционален Спортен комплекс „Камчия“, построен и оборудван по олимпийски стандарти. Той отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на спортния комплекс позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на международни тренировъчни сборове и състезания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.