Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Лудогорец" вдигна трета Суперкупа сред победа над "Славия"

"Лудогорец" вдигна трета Суперкупа сред победа над "Славия"

Шампионът Лудогорец победи носителя на Купата Славия с 1:0 в Стара Загора и вдигна Суперкупата на страната за трети път.

През по-голямата част от мача разградчани имаха надмощие, но вкараха само чрез Кешеру в 30-ата минута. „Белите” се държаха достойно, а вратарят им Стериакис направи доста спасявания, а имаха и претенция за дузпа през второто полувреме.

Лудогорец започна очаквано по-масирано в предни позици, но първата контра бе за Славия. Милчо Ангелов изскочи в добра позиция, той падна, а нарушение не бе отсъдено от Кабаков.

В 8-ата минута Лудогорец отвърна с коварно центриране към главата на Кешеру, топката бе продължена от румънеца, но излезе в аут.

Лудогорец натисна, последваха три добри атаки, при които обаче не се стигна до точни изстрели.

В 15-ата минута Марселиньо намери напречната греда, след това топката се върна у Кешеру, който я изпрати над вратата, но румънецът беше в засада.

Заслужава да се отбележи много красивото двойно подаване между Марселиньо и Вандерсон в 25-ата минута, при което вратарят Стериакис излезе и парира удара отблизо на Марселиньо.

В 29-ата минута Мисиджан нахлу опасно в наказателното поле на Славия, завъртя се и се забави, а после Кампаняро стреля отдалеч в аут.

В 30-ата минута логичното се случи и Лудогорец поведе. Натанаел стреля, топката се отклони от Кешеру, попадна у Марселиньо, който върна към румънеца и той реализира някъде около точката на дузпата – 1:0.

В 80 процента от първото полувреме лудогорци се намираха в половината на Славия и заслужено се оттеглиха с гол преднина на почивката.

В 47-ата минута възникна спорна ситуация между Галин Иванов и Сисиньо. Имаше контакт между двамата, но Георги Кабаков не видя нарушение на играча на Лудогорец в пеналта на разградчани.

В 52-ата минута шут на Мисиджан изпрати топката право в ръцете на Стериакис.

Три минути след това изстрел на Кампаняро бе спасен от Стериакис, макар и с мъка. Напрежението продължи да тегне над славистите след напора на Лудогорец, но в резултата Лудогорец имаше само гол преднина до този момент.

В 61-ата минута нов голям пропуск направи Мисиджан. Той стигна почти до Стериакис и гръцкият вратар на Славия спаси удара му.

Натискът на лудогорци ставаше все по-силен и по-силен.

В 63-ата минута диагонален шут на Вандерсон отново бе спасен Стериакис спаси с крак.

В 72-ата минута остър шпагат на Светльо Дяков можеше да му донесе втори жълт картон. Настина нямаше контакт с крака на съперник, но Кабаков можеше да му вдигне жълт картон заради самото влизане.

Независимо че губеха в резултата, „белите” и през второто полувреме не нарушиха тактическата си идея да приемат превъзхождащия ги съперник и да чакат на редки контри да дойде и техният шанс.

В последните минути обаче софиянци установиха натиск. Стигнаха до корнери и преки свободни удари, но освен до напрежение пред вратата не можаха да отправят удари.

Така Лудогорец спечели с 1:0 срещу Славия и вдигна Суперкупата на България. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.