Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руският национален отбор по ски алпийски дисциплини на летен лагер в „Камчия“

Руският национален отбор по ски алпийски дисциплини на летен лагер в „Камчия“

На летен тренировъчен лагер в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е руският национален отбор по ски алпийски дисциплини, воден от Алексей Горлачев – майстор на спорта от световен клас.

„Подготвяме се за зимния състезателен сезон, в който ще се проведе главният старт на Световното първенство по ски алпийски дисциплини, Купата на Европа и други мeждународни състезания. Отборът ни е в основния си състав – с водещите спортисти, които са и големи надежди в предстоящия 4-годишен олимпийски цикъл. Мога да кажа, че усилено се подготвяме за Олимпийските игри в Пекин 2022 г.“, разказа треньорът Алексей Горлачев, самият той участник в Зимните олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2001 г. като състезател по бобслей и едноместна шейна.

Сред основните критерии за подготовката на олимпийските надежди в „Камчия“ са отличните условия за възстановяване, прекрасната спортна база, съхранената природа и близостта на морето.

„За първи път сме в „Камчия“. Условията са много добри. Тук всичко ни харесва“, сподели Анастасия Силантиьева – призьор на младежките олимпийски игри и участник в Олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 г.

За Рината Абдулкаюмова - победител в Младежките олимпийски игри в ски алпийски дисциплини, тренировките в „Камчия“ са и отлична почивка на море. „Режимът ни включва: ставане сутрин, зарядка, работа по баланс, плаж, след това е първата ни тренировка за деня, отново плаж и отдих, а след това и втора тренировка. Получават се наситени, хубави дни. Чудесно е, че има море. А също ми харесват тренажорите във фитнес залата и залата за гимнастика. Всичко е много хубаво!“, споделя шампионката.

Едно от най-интересните тренировъчни упражнения, което скиорките изпълняват в „Камчия“, е карането на ролери. „Това е част от подготвителния процес, когато няма сняг и ски, разказва треньориът им. Движението при ролерите е сходно с това при ските – това е т.нар. суха подготовка, която е насочена да създаде двигателна „памет“.

През миналата години в „Камчия“ проведе лятната си подготовка и руският младежки отбор по ски, който е препоръчал отличните условия на „Камчия“ – с модерни фитнес и тренажорни зали, басейн с олимпийски размери и отлични условия за възстановяване на спортистите. „Ако плановете и възможностите ни позволят, с удоволствие ще идваме да тренираме отново тук“, завърши Горлачев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.