Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Грация и емоция завладяват София в навечерието на Световното по художествена гимнастика

Грация и емоция завладяват София в навечерието на Световното по художествена гимнастика

Художествената гимнастика е един от най-трудните спортове, с които млад човек може да се занимава, но това не пречи интересът към него в България да е изключително голям. Представянето на националния отбор в множество световни, международни и олимпийски състезания е на много високо ниво, за което свидетелстват множеството златни, сребърни и бронзови отличия, с които той се завръща у дома. В навечерието на едно от най-значимите спортни събития у нас за годината – Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе между 10 и 16 септември в столичната Зала „Арена Армеец“, в Градската градина на София бе открита фотоизложба, посветена на сегашния ни отбор от „златни“ момичета. Готови ли са те отново, както безброй пъти досега, да защитят името и честта на родината пред света, попитахме председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева:

художествена гимнастика

Мисля, че ще станем свидетели на едно много силно световно първенство. Конкурентите са много силни и добре подготвени, защото всички те имат в себе си особен заряд от това, че идват в България. Страната ни не е била домакин на Световно първенство от много години и всички знаят, че художествената гимнастика у нас е на особена почит и пиедестал и за всеки наш конкурент, ще е въпрос на чест да победи България пред собствената и публика.

художествена гимнастика

Спортният форум има свой химн, създаден от групата „Дийп зоун проджект“, както и специален рекламен видеоклип, в който участва гимнастичката Радина Филипова. Тя е избрана за талисман на отбора лично от Илияна Раева. Освен в клипа, Радина участва и в осемминутен филм, в който ще олицетворява София, както и красотата и могъществото на българските царици. Той ще бъде своеобразна визитна картичка, с която България ще бъде представена на откриването. Делегациите, която пристигат за световното в София на 10 септември, включват над 900 души от 54 страни.

художествена гимнастика

Що се отнася до изложбата, която продължава до 5 септември, председателят на федерацията сподели, че 28-те фотографии на Анна Недкова, изпълнени с много грация и емоция, са вдъхновение не само за момичетата, но и за всички почитатели, които ще ги подкрепят по време на първенството.

Освен тях са показани снимки на Петър Пешев, използвани за календар, който ще се разпространява с благотворителна цел. Приходите от продажбата му ще отидат за подкрепа на българския спорт. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови