Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българският флаг се развя на зимните младежки олимпийски игри в Лозана

Българският флаг се развя на зимните младежки олимпийски игри в Лозана

Третите зимни младежки олимпийски игри са открити! На церемонията в Лозана, Швейцария се развяха знамената на 79 държави, сред които и българското.

Трибагреникът беше носен от хокеиста Нино Томов, който ще участва в новия формат 3 на 3 Крос айс в смесен международен отбор. Играчът на "Спарта" Прага беше избран от групата ни от 18 представители в 7 различни вида спорт.

За България ще се състезават 7 момичета и 11 момчета. Те ще спорят за медалите в алпийските ски, биатлона, сноуборда, шорттрека, фигурното пързаляне, хокея и шейните.

В Лозана България изпраща с 6 състезатели повече в сравнение с Игрите в Лилехамер през 2016 г. Тогава делегацията ни се завърна с 1 бронзов медал в шорттрека на Катрин Маноилова. Останалите отличия - още 2 бронзови медала, бяха спечелени в смесени отбори отново от Маноилова и от Валентин Миладинов в сноуборда.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови