Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

МВР командирова 730 полицаи по морето, 550 от тях – край Слънчев бряг

МВР командирова 730 полицаи по морето, 550 от тях – край Слънчев бряг

МВР ще командирова 730 полицаи по Черноморието, за да гарантират сигурността и безопасността на туристите. От тях 550 полицаи ще са на територията на ОД МВР-Бургас, като основното рисково място е шумният курортен комплекс “Слънчев бряг”.

Това стана ясно след среща на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова с посланици и представители на дипломатически мисии на страни, за чиито граждани България е предпочитана туристическа дестинация. Акцент са били мерките, гарантиращи сигурността на чуждите туристи.

Бъчварова увери, че МВР полага всички усилия за по-добра организация в случаите, когато чуждестранни граждани искат да подадат жалби за нарушения. Ще се провеждат повече специализирани полицейски операции.

Ще бъдат изпратени основно охранителни полицаи, но в активния сезон се предвижда присъствието им да бъде подсилено и с разследващи полицаи, и с оперативни работници. Министър Бъчварова уточни, че правят съвместни патрули с полицаи от други държави като Чехия и Румъния. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники