Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Бойко Борисов откри в Казанлък новият Музей на розата

Премиерът Бойко Борисов откри в Казанлък новият Музей на розата

България дълго е време е била сред световните лидери в производството и износа на розово масло, а Розовата долина край Казанлък е регион, в който се култивират и произвеждат значителни количества от тази култура в световен мащаб. Затова и правителството винаги се е стремяло да осигурява необходимата подкрепа за този отрасъл, а в този мандат успяхме да предоставим на община Казанлък и 1 млн. лв. за изграждането на Музея на розата, който днес открихме с министъра на туризма Nikolina Angelkova, на земеделието Десислава Танева, на регионалното развитие Лиляна Павлова и гости от най-различни държави.

Историческото наследство и историята на българската маслодайна роза ще бъдат съхранени и представени пред гостите на музея по изключително модерен и съвременен начин, като музейната експозиция проследява над 300-годишната история на българското производство на маслодайни рози. Тук могат да се видят и оригинални казани за производство на розово масло и розоварни.

„Радвам се на Музея на розата, радвам се на пречиствателната станция, на пожарната, които направихме в Казанлък, на детските градини и училища, които санирахме. Това правим и във всеки друг град”, заяви Бойко Борисов. Той уточни, че политика на правителството е навсякъде, където има сигнал, че трябва да бъде направено нещо ново, да оказва своето активно съдействие.

„Розата е символ и на нашите опоненти, чудя се защо толкова години те не са се сетили и не са направили всичко възможно, за да направят музей на този символ. Те са добре дошли в този музей, защото той е на всички”, каза още министър-председателят.Музей на розатаМузей на розатаМузей на розатаМузей на розатаМузей на розатаМузей на розатаМузей на розатаМузей на розатаМузей на розата

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.