Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Чадърите и шезлонгите в Гърция били безплатни за сметка на по-малкото услуги

Николина Ангелковаснимка: dnevnik.bgНиколина Ангелкова

Чадърите и шезлонгите в Гърция са безплатни, но на плажовете там не се предлагат всички услуги, както е на българските. В Гърция няма водно спасяване, няма медицинско обслужване, почистването не е с такива изисквания, каквито има в България, и има изисквания за консумация. Това сравнение направи пред "Фокус" министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя подчерта, че с въвеждането на новата система за групиране на плажовете, която министерството планира да започне да прилага от догодина, цените на чадърите и шезлонгите ще паднат драстично. Тя даде за пример Хърватия, където също има групиране на плажовете, а също и Испания, където имало такса "плаж".

"Концепцията, която ние сме финализирали, предстои да обсъдим и с всички заинтересовани лица. Ще проведем обществено обсъждане относно разделянето на плажовете, съгласно техните специфики", допълни министър Ангелкова.

Министърът увери, че през този сезон контролът върху чистотата на морската вода ще е постоянен, за да се гарантира безопасността на туристите. "От 94 взети проби 67 показват отлично качество на водата, много по-добро от това в Гърция", каза Ангелкова. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники