Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Световна хотелска верига влиза на българския пазар

Министър Ангелкова: Световна хотелска верига влиза на българския пазар

Една от най-големите хотелски вериги в света - „Хаят“ влиза в България с висококатегориен хотел в центъра на София. Това стана ясно днес на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова с г-н Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на „Хаят“ за Европа, Африка и Близкия изток и г-н Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сървиз“, партньор от българска страна.   

„Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор“, коментира по-рано днес министър Ангелкова пред журналисти. Тя съобщи, че Министерството на туризма води разговори с още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни. „Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи“, подчерта Николина Ангелкова.

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, заяви Лъчезар Тодоров.

„България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база“, посочи Такуя Аояма.

Първият хотел Hyatt Regency в България ще бъде построен в София на мястото на бившето кино „Сердика“ и се очаква да отвори врати през 2018 г. Строителството ще се осъществява в партньорство с българска компания. Hyatt Hotels Corporation е водеща световна хотелиерска компания с портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни. Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.